Back to journal

Journal

News

Nå blir det nytt kulturhus, kommunehus og kirke på Klepp!

KOHT Klepp 01

Klepp kommune har i dag tildelt totalentreprenøren Consto oppdraget med å bygge nytt kommunehus, kulturhus og kirke på Klepp.

Prosjektet omfatter ny kultursal, nye lokaler til kulturskolen, nytt bibliotek, nye kontorlokaler og ny kirke. Frivilligsentralen flytter til sentrum, og ungdomskultursenteret Axis får helt nye lokaler. Dagens rådhus skal totalrehabiliteres, og vil sammen med nybygget skape en ny samlingsplass i sentrum av Kleppe — med offentlige møteplasser både ute og inne. Det nye kulturhuset i Klepp skal stå ferdig til bruk i oktober 2026 og vil med det gi kommunen en ny storstue, med nærmere 6000 kvadratmeter til kulturlivet. Prosjektet har et samlet areal på 8750 kvadratmeter.

"Denne nye storstova vi nå skal gå i gang med å byggja, skal vera eit hus kor det myldrar av folk frå tidleg til seint. Det vil bli ein unik oppgradering av kommunens kulturlokal, og gje Kleppsbuen ein plass å samlast" – Kjetil Maudal, ordfører i Klepp.

KOHT KLEPP eb 01
KOHT KLEPP eb 02

Dagens rådhus ble tegnet av Lars Øglænd og Eilif Tonning, og stod ferdig i 1973. Rehabiliteringen søker å ta vare på det eksisterende rådhuset i så stor grad som mulig, og med respekt gjøre små intervensjoner som moderniserer bygget og skaper en ny helhet.

Vi gleder oss til å komme i gang med detaljprosjektet!

Les hele pressemeldingen fra kommunen her.